Ilman esimiehiä toimiva rakennusalan yritys palkittiin – Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2021 -palkinto Vertia Oy:n yrittäjille

Ilman esimiehiä toimiva rakennusalan yritys palkittiin – Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2021 -palkinto Vertia Oy:n yrittäjille

Helsingin Yrittäjät julkisti 25.5.2021 Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2021 -palkinnon voittajan. Palkinnon ansaitsivat Vertia Oy:n yrittäjät Topi Jokinen, 33, ja Heikki Jussila, 32. Vertia Oy toimii perinteisellä rakennusalalla itseohjautuvasti osallistaen koko työyhteisön vastuun kantamiseen ja yrityksen kehittämiseen.

Helsinkiläinen Vertia Oy tuottaa rakentamisen laadunvarmistus- ja kartoituspalveluita. Yrityksen palvelutarjontaan kuuluu rakennusten tiiviys- ja kosteusmittaukset, lämpö- ja viemärikuvaukset sekä vesivahinkojen kartoitukset ja kuivaukset. Yrityksen tavoitteena on parantaa rakentamisen laatua ja siten lisätä terveiden ja energiatehokkaiden kotien määrää.

Vuonna 2011 perustetun yrityksen toimintatapa on perinteisellä alalla uraauurtava. Vertiaa on viimeisten vuosien aikana kehitetty kohti itseohjautuvaa toimintamallia. Yrityksen toimitusjohtajana toimii yksi perustajista, Topi Jokinen, mutta hänellä ei ole päätöksentekovaltaa yli muiden. Samoin yrityksessä ei ole muitakaan esimiehiä. Päätöksentekoon, strategiatyöhön, palkoista päättämiseen ja mahdollisten haasteiden ratkaisemiseen osallistuu koko työyhteisö yrityksessä kehitettyjen toimintamallien tukemana. Jokainen työntekijä vastaa omasta työstään, eli jokainen voi vaikuttaa tehtäviinsä ja työskentelytapoihinsa. Hallitus ja toimitusjohtaja vastaavat toki viime kädessä asioista, kuten laki edellyttää.

– Toimintamallimme eroaa muiden rakennusalan yritysten toiminnasta ja olemme onnistuneet luomaan työpaikan, jossa on hyvä tehdä töitä. Saamme tämän ansiosta meille hyviä ihmisiä ja he myös pysyvät pitkään yrityksessämme, Jokinen kertoo.

Itseohjautuva toimintamalli heijastuu positiivisesti myös asiakaskohtaamisiin, kun yrityksen työntekijät voivat itse ratkoa tilanteita ja tarpeita ketterästi työmaalla. Sekä yrityksen asiakastyytyväisyys että työntekijöiden viihtyvyys ovat korkealla tasolla.

Perinteisen alan uudistusta ja paremman työelämän asialla

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2021 -valinnasta vastasi raati, johon kuuluivat tänä vuonna Timo-Pekka Uotila (Haaga-Helia Startup School), Aino Papinniemi (Helsingin Yrittäjien nuoret yrittäjät HYNY), Kim Qvick (Helsingin Uutiset), Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät) ja Valdar Liive (NewCo Helsinki).

Tuomaristo valitsi Vertia Oy:n voittajaksi monien ansioituneiden yritysten keskeltä siksi, että yritys on tuonut perinteiselle rakennusalalla uudenlaisen tavan toimia. Yrityksessä on raadin mukaan myös kansainvälisen tason potentiaalia ja jatkuvan kasvun edellytykset. Vaikka yrityksessä toimitaan itseohjautuvasti, yrittäjien esimerkki näkyy koko työyhteisön toiminnassa vastuun kantamisena ja yrittäjämäisenä toimintana. Yritys toimii myös hyvänä esimerkkinä koko rakennusalalle.

– Vertian itseohjautuva toimintakulttuuri kertoo vastuullisuudesta, luottamuksesta ja yhteisöllisyydestä. Tällainen toimintamalli auttaa kantamaan myös paremmin muutosten ja haastavien aikojen yli, raatia johtanut Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

– Vertia Oy:n toiminnasta huokuu se, että yritys haluaa aidosti kehittää parempaa työelämää ja ravistella perinteistä toimialaa, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen kiteyttää.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 35-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus yrittämisestä. Kilpailun voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot yrittäjyydessä toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2021) mennessä. Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen mennessä.

Alueellinen voittaja jatkaa edustamista arvostettuun valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun, jonka voittaja ratkotaan Suomen Yrittäjien Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä lokakuussa.

Vertia Oy (www.vertia.fi)

  • Laadunvarmistus- ja kartoituspalvelut rakennusliikkeille, talotehtaille ja yksityisille rakentajille. Tehtävänä parantaa rakentamisen laatua.
  • Toimipisteet Helsingissä ja Turussa. Palvelee koko Suomessa yhteistyökumppanien kautta.
  • Yrityksen henkilömäärä: 28
  • Liikevaihto 2,5 M€ ja tulos 273 t€ (07/2020)
  • Financial Timesin 1000 Euroopan nopeiten kasvaneiden yritysten listalla vuonna 2021
  • Perustettu 2011, täyttää 10 vuotta toukokuussa
  • Omistajina perustajat Topi Jokinen, Heikki Jussila, Miska Jylhä sekä henkilöstö- ja advisoryosakkaat

Lisätietoja:

Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät, p. 040 548 1104, tiina.oksala@yrittajat.fi

Topi Jokinen, toimitusjohtaja, Vertia Oy, p. 040 835 1440, topi.jokinen@vertia.fi


Kiinnostuitko Vertiasta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus.

Hae töihin