10 vuotta rakentamisen laatua parantamassa

10 vuotta rakentamisen laatua parantamassa

Vertia täytti juuri toukokuussa 10 vuotta. Aika on mennyt nopeasti, vaikka paljon tähän taipaleeseen onkin mahtunut. Ajattelin tässä blogiteksissä kertoa hieman Vertian kuulumisia viimeisen vuoden ajalta: Mitä olemme tekemässä rakentamisen laadun edistämiseksi ja asiakkaidemme palvelemiseksi sekä hienoista saavutuksista, joita olemme yhdessä saaneet aikaan.

Vertiassa haluamme parantaa rakentamisen laatua. Olemmekin kehittäneet palveluvalikoimaamme tämän tehtävän ympärille. Uusina palveluina olemme aloittaneet viimeisen vuoden kuluessa mm. viemärikuvaukset (Uusimaa+Varsinais-Suomi) sekä työmaan pölynseurannan, joka on jatkoa olosuhdeseuranta -palvelullemme. Kosteusmittauksiin olemme kehittäneet uuden sovelluksen, joka tulee käyttöön syksyn aikana kaikilla työmaillamme. Tämän avulla saamme kerättyä jatkossa tarkempaa tietoa esimerkiksi rakenteiden kuivumisajoista. Toivon, että tämä tieto lisää ymmärrystä rakenteiden kuivumisesta ja siten auttaa välttämään kuivumisen viivästyksiltä. Jatkamme uusien ja olemassa olevien palveluiden kehittämistä edelleen, joten jos sinulla on tarpeita tai ajatuksia, niin kuulisin niistä mielelläni. Voit tutustua tarkemmin strategiaamme ja tavoitteisiimme täältä.

Meillä on kunnianhimoisena tavoitteena tarjota asiakkaillemme koko alan parasta palvelua. Koronan alkaessa emme kuitenkaan uskaltaneet rekrytoida ja siksi viimeisen vuoden aikana meillä onkin pitänyt kiirettä. Olemme tehneet kuitenkin kaikkemme, että etenkin jokainen sopimusasiakkaidemme työmaa on saatu tehtyä ajallaan. Monille uusille asiakkaille olemme valitettavasti joutuneet sanomaan suoraan ei. Kiireestä oppineena olemme kiihdyttäneet rekrytointitahtiamme. Helsingin toimipisteellä meitä on nyt jo 25 ja olemme pyrkineet rekrytoimaan kuukausittain yhden uuden henkilön, joten jatkossa asiakkaitamme palvelee entistä suurempi joukko ja pääsemme palvelemaan nopeammin kaikkia asiakkaitamme. Tähän liittyen olemme myös ottaneet isoja harppauksia perehdytyksessämme, jotta saamme siirrettyä tehokkaasti ammattitaitoamme uusille mittaajille. Uskallankin sanoa, että meillä on varmasti kattavimpia ellei kattavin perehdytys koko rakennusalalla.

Haluamme varmistaa rakentamisen laatua koko Suomessa. Avasimmekin syksyllä toisen toimipisteen Turkuun, jossa palvelemme asiakkaitamme kolmen mittaajan voimin.  Tiiviisti yhtä pitävän yhteistyökumppaniverkostomme avulla palvelemme yhä kaikialla Suomessa.

Ilman esimiehiä toimiva, itseohjautuva toimintamallimme on herättänyt kummastelua ja kiinnostusta sekä alalla että sen ulkopuolella. Osallistuimme Tampereen yliopiston tutkimukseen, jonka mukaan Vertiassa mm. työhyvinvointi ja sitoutuminen ovat poikkeuksellisen korkealla tasolla. Tästä uutisoi mm. Yle. Asiakkaamme ovatkin pääasiassa kiitelleet palveluamme (asiakasarvioiden ka. 4,72/5) ja sitoutunut, hyvinvoiva henkilöstömme on varmasti siinä merkittävin tekijä. Tarkemmin toimintamalliimme ja sen kehittymiseen voit tutustua esimerkiksi tästä Amaran case studystä tai vaikka Väkevä Elämä -podcastista. Raportoimme kaikki saamamme julkiset palautteet avoimesti verkkosivullamme.

10. juhlavuoden päätteeksi saimme yrittäjäkollegani Heikki Jussilan kanssa Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinnon. Erityisesti tässä ilahduttaa se, että tuomariston vahvana perusteena oli toimintamme vastuullisuus. Mielestäni tämä on ihan Vertian ytimessä, mutta emme mielestäni ole missään sitä erityisemmin korostaneet, joten hienoa että se huomattiin. Vertia listattiin myös Financial Timesin 1000 eurooppalaisen nopeiten kasvaneiden yritysten joukkoon.

Kiitos ja junnia näistä saavutuksista menee täysin meidän upealle henkilöstölle sekä meidän hienoille yhteistyökumppaneille ja asiakkaille. Tästä on hyvä lähteä kesäloman viettoon!

Oikein aurinkoista ja lämmintä kesää!


Haluatko lisätietoa tai tarjouksen palvelusta?

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko Vertiasta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus.

Hae töihin