Kastelli asiakastarina

Kastelli asiakastarina

Tiiveys- ja kosteusmittaukset rakentavat luottamusta osana Kastellin laadunvarmistusta

Kastelli on pitkän historian omaava talovalmistaja ja Suomen ostetuin talomerkki. Kastelli panostaa erityisesti rakentamiensa kotien luotettavuuteen ja laadukkuuteen. Laadunvarmistuksen merkitys on jatkuvasti kasvava ja sen avulla rakennetaan luottamusta asiakkaisiin. Osana Kastellin laadunvarmistusta ovat Vertian toteuttamat tiiveys- ja kosteusmittaukset.

Kastellin talomallisto on laaja ja pohjaratkaisut ovat pitkälle räätälöitävissä niin, että uusi koti sopii tulevien asukkaiden tarpeisiin mahdollisimman hyvin. 

 – Asiakkaamme voivat olla niin yksittäisiä perheitä kuin rakennusliikkeitä, jotka tilaavat meiltä talot. Rakennusliikkeiden kautta samalle tontille saattaa mennä useampikin talo. Suurin osa asiakkaistamme on kuitenkin yksityisiä, kertoo Kastellin työpäällikkö Iiro Tikka

Kastellin Iiro

Kastellin Iiro Tikka ja Vertian Kari Korpela ovat tuttuja kasvoja talotyömaalla, kun mittauksia tehdään.

Laadunvarmistuksen merkitys kasvaa 

Turvalliset ja terveelliset kodit ovat Kastellille kunnia-asia. Laadunvarmistusta tehdään rakennusprosessin kaikissa eri vaiheissa. 

– Laadunvarmistus lähtee urakoitsijoiden perehdytyksestä. Meillä on myös työvaihekortteja, jotka ohjaavat toimintaa. Lisäksi ovat tietysti nämä Vertian tekemät tiiveys- ja kosteusmittaukset. Vertia tekee meille muuttovalmis-kohteisiin tiiveysmittaukset ja lattioiden kosteusmittaukset, jotta tiedämme, milloin lattiat voidaan päällystää, Tikka sanoo. 

– Laadunvarmituksella on suuri ja kasvava merkitys. Se herättää luottamusta asiakkaissa, kun mittauksia tehdään ja laatua varmennetaan. Esimerkiksi tiiveysmittauksien avulla tiedämme, että rakennuksen vaippa on tiivis ja asiallisesti tehty, Tikka jatkaa. 

Mittaustulokset ovat saatavilla jo seuraavana päivänä

Vertian Kari Korpela on toiminut mittaajana pitkään. Kastellin kohteisiin hän on tehnyt vuosien varrella useita tiiveys- ja kosteusmittauksia. Kaikki Vertian mittaajat ovat sertifioituja. 

– Jos aloitetaan ihan alusta, niin ensimmäisenä työmaalle tullessani minä käyn kohteen silmämääräisesti läpi ja tarkistan, että se on mittauskunnossa. Sen jälkeen pistän kalusteet paikoilleen ja suljen viemärit sekä kaikki ulkovaipassa olevat reiät. Tarkistan, että ikkunat ja ovet ovat kiinni. Kun kaikki on valmista, paineistan rakennuksen, paikannan siinä olevat ilmanvuotokohdat lämpökameralla ja lopuksi testaan rakennuksen tiiveyden, Korpela summaa.

Mittauksen jälkeen Kastellille koostetaan loppuraportti, joka toimitetaan yleensä jo seuraavana päivänä. Toimitukseen kuuluvat raportit tiiveysmittauksesta ja vuotokohtien paikannuksesta, joka sisältää myös otetut lämpökuvat. Raporteista käyvät ilmi mahdolliset vuodot ja niiden sijainnit pohjakuvamerkinnöin varustettuna, sekä mitattu ilmanvuotoluku.

– Asiakas saa meiltä luotettavan mittauksen ja hyvät tilastoinnit. Vertian vahvuuksia ovat mielestäni hyvä kokemus ja itseohjautuvuus, Korpela toteaa.

Valtakunnallinen ja jatkuvasti kehittyvä kumppani

Vertia on tehnyt yhteistyötä Kastellin kanssa jo useamman vuoden ajan. Kastellilla arvostetaan erityisesti sitä, että Vertia on valtakunnallinen ja jatkuvasti kehittyvä toimija. Vertiaa suositellaan myös sellaisille asiakkaille, joille tiiveys- ja kosteusmittauksia ei suoraan Kastellin toimesta tehdä. 

– Vertia on ollut meille erittäin hyvä ja laadukas kumppani. He ovat erittäin yhteistyökykyisiä. Hommat ovat sujuneet ja yhteistyö jatkuu, Tikka kiittelee. 

– Yhteistyö Kastellin kanssa on toiminut hyvin minunkin näkökulmastani. Jos minun tarvitsee esimerkiksi saada työpäällikkö kiinni, niin saan oikean henkilön nopeasti kiinni. Mielestäni kaikki toimii molemmin puolin todella hyvin, Korpela kiteyttää. 

Tutustu Kastelliin tästä: https://www.kastelli.fi/


Haluatko lisätietoa tai tarjouksen palvelusta?

Ota yhteyttä