Lammi asiakastarina

Lammi asiakastarina

Lammin Betoni luottaa Vertian laatuun ja vahvaan osaamiseen

Lammin Betoni valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita sekä kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja niin kuluttajille kuin ammattirakentajille. Lammin laadunvarmistus alkaa jo tehtaalta ja jatkuu tarkassa laskenta- ja toimitusprosessissa. Vertian kanssa Lammi tekee yhteistyötä talojen tiiveysmittausten osalta. Tiiveysmittausten avulla pystytään varmistamaan se, että talon piileviin rakenteisiin ei jää vahingossa haitallisia vuotokohtia. 

Lammin Betoni Oy on vuonna 1956 perustettu perheyritys, kivirakentamisen pioneeri ja alansa markkinajohtaja.

– Lammilla on pitkä kokemus harkkotuotannosta ja kivitalorakentamisesta. Olemme innovatiivinen ja vakavarainen suomalainen perheyritys, kertoo Lammin asennuskoordinaattori Joonas Sipari.

– Toimin hankkeissa asiakkaan ja urakoitsijan välisenä linkkinä, autan teknisissä asioissa sekä haen kullekin asiakkaalle tarvittavat tekijät. Olen myös asiakkaan suuntaan teknisenä asiantuntijana, jos heille tulee Lammi-taloon liittyviä teknisiä kysymyksiä, Sipari jatkaa.

Lammin Joonas Sipari luottaa Vertian apuun laadunvarmistuksessa.

Tiiveysmittaus on tärkeä tekijä laadunvarmistuksessa

Jokainen Lammi Kivitalon harkko on tarkkaan hiottu ja laatuvarmistettu jo valmistusvaiheessa. Laadunvarmistus jatkuu tarkassa laskenta- ja toimitusprosessissa, joka on hiottu vuosikymmenien aikana.

– Laadunvarmistukseen liittyy myös vahva tekninen osasto, joka on valmis auttamaan puhelimitse ja tarvittaessa työmaalla tuotteiden oikeaan käyttötapaan. Itse talonrakennuksessa laadunvarmistusta tehdään käyttämällä laadukkaiden, alansa parhaimpien osaajien tuotteita sekä palveluita. Näin ollen myös yhteistyön aloittaminen Vertian kanssa oli helppo päätös. Luottamus heidän toimintaansa on ollut alusta asti vahva, Sipari toteaa.

Jokaisessa Lammin talopaketti-kohteessa asiakas voi halutessaan ostaa Lammilta Vertian toteuttaman kaksivaiheisen tiiveysmittauksen, jonka tarkoituksena on mahdollistaa loppukäyttäjälle tiiveydeltään huippuluokkainen Lammi Kivitalo. Runkovaiheessa tehty ensimmäisen vaiheen mittaus mahdollistaa pienempienkin vuotokohtien paikallistamisen ennen kuin rakenteet suljetaan ja talon pinnat tehdään valmiiksi.

– Tiiveysmittaus on tärkeä jo talojen energiatodistuksenkin kannalta. Tiivis talo voi parhaimmassa tapauksessa muuttaa talon energialuokkaa paremmaksi, esimerkiksi B-luokasta A-luokkaan. Tällä voi olla suurikin merkitys muun muassa talon jälleenmyyntiarvossa, Sipari kertoo.

– Tärkein tehtävä on silti varmistaa, että talon piileviin rakenteisiin ei jää vahingossa haitallisia ilmavuotokohtia, Sipari painottaa.

”Vertia on joustava ammattilainen”

Runkovalmis Lammi Kivitalo alipaineistetaan Vertian toimesta asiaankuuluvalla laitteistolla. Jos tämän jälkeen talon sisä- ja ulkopuolen välillä on lämpötilaeroa, niin vuotokohdat voidaan paikallistaa lämpökamerakuvauksella talon sisältä. Jos esimerkiksi kesällä lämpötilaeroa ei saavuteta, niin vuotokohtien paikallistamiseen on mahdollista käyttää myös ilmamäärämittaria tai merkkisavua. Ilmavuodon havaitsee myös kädellä, sillä laitteiston tuottama 50 Pascalin alipaine saa aikaiseksi tuntuvan ilmavirran pienemmistäkin vuotopaikoista.

– Vertia on joustava ammattilainen omalla osa-alueellaan. Jokainen rakennusprojekti on yksilöllinen ja silloin myös palveluita tarjoavan tahon tulee kyetä palvelemaan jokaista asiakasta ja taloprojektia yksilönä. Aikataulujen sovittaminen ja tiivis yhteistyö rakentamisen aikana on osoittautunut erittäin toimivaksi Vertian kanssa. Silloin kun voi luottaa yhteistyökumppanin ammattitaitoon ja jopa kykyyn ratkaista mahdollisia ongelmia, voi itsekin keskittyä oman työn hoitoon sen vaatimalla huolellisuudella. Taloprojektiin liittyy aina satoja eri alan osaajia, joista jokaisella on oma tärkeä roolinsa hankkeen onnistumisessa, Sipari sanoo.

– Oikea-aikaisen kontaktoinnin myötä parantunut asiakastyytyväisyys sekä konkreettisesti vuosi vuodelta parempi Lammi Kivitalojen tiiveysluku ovat merkkejä siitä, että yhteistyö on ollut hedelmällistä, Sipari summaa.

Luotettavuus ja laatu keskiössä

Lammi Kivitalon brändi ja paikka markkinajohtajana on saavutettu vuosikymmenien saatossa tarjoamalla alan laadukkaimpia tuotteita ja palveluita. Siksi Lammille on tärkeää, että jokainen Lammin tuotteilla rakennettu koti on pyritty tekemään asiakkaiden luottamuksen mukaisesti parhaalla mahdollisella tavalla, laadusta tinkimättä.

– Kun asiakas ostaa ehkä elämänsä suurinta hankintaa, ostaa hän aina myös luottamusta. Pyrimme vastaamaan tähän tarjoamalla alamme parasta osaamista, Sipari kuvailee.

– Suosittelen Vertian palveluita varauksetta kaikille alan ammattilaisille ja kertarakentajille. Mielenrauha siitä, että talon piilevissä rakenteissa kaikki on tiiveyden kannalta kunnossa, on erittäin tärkeä osa asumista valmiissa, uudessa kodissa. Elämäntilanteiden muuttuessa ja esimerkiksi kotia jälleenmyytäessä on tärkeää, että talossa on tehty dokumentoidut mittaukset ja se on todettu laadukkaasti rakennetuksi, Sipari kiteyttää.

Tutustu Lammin Betoniin tästä: https://www.lammi.fi/


Haluatko lisätietoa tai tarjouksen palvelusta?

Ota yhteyttä