Vertia palkittiin Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä

Vertia palkittiin Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä

Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsivat jälleen Vuoden nuoren yrittäjän Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien gaalassa Jyväskylässä lauantaina 25.9.2021.

Vuoden Nuori Yrittäjä on Järki-Saaneraus Oy:n Eerik Säkkinen. Kilpailussa palkittiin myös Vertia Oy:n perustajat Topi Jokinen ja Heikki Jussila sekä Smooth it Oy:n Irina Nurmi.

Vuoden Nuori Yrittäjä -ehdokkaiden toiminnassa korostuivat vastuullisuus, uudenlainen johtaminen, riskinotto ja innovatiivisuus. Kilpailuun ilmoitettiin reilu 400 nuorta yrittäjää eri puolilta Suomea.

Vertia on rakennusalalla toimiva yritys, jossa ei ole esimiehiä. Yhdessäohjautuvassa toimintamallissa henkilöstö päättää kaikesta strategiasta ja palkoista lähtien. Asiakkaat ja henkilöstö ovat erittäin tyytyväisiä sekä kasvu ja kannattavuus huippuluokkaa. Nämä asiat yhdessä tekevät Vertiasta poikkeuksellisen yrityksen.

Rakentamisen laadun parantamiseen tähtäävä Vertia tarjoaa laadunvarmistus- ja kartoituspalveluja rakennusliikkeille, talotehtaille ja yksityisille rakentajille. Sen liikevaihto on 2,5 miljoonaa eroa ja henkilöstön määrä 28.

Yhdessäohjautuva toimintamalli

Topi Jokinen ja Heikki Jussila ovat kehittäneet yrityksessään yhdessäohjautuvaa toimintamallia.

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävä yritys on käynyt läpi sisäisen muutosprosessin perhemäisestä tiimityöskentelystä kohti täysin itseohjautuvaa toimintamallia.

Yhdessä tekemisen kulttuuri oli vahva jo aiemmin, mutta yrityksen johto päätti viime kädessä asioista. Yritykseen haluttiin luoda itseohjautuva toimintamalli, jossa henkilöstö tekee kaikki yrityksen päätökset. Siinä heitä tukee yhteinen päätöksentekomalli, jossa isompia päätöksiä tehdessä on pyydettävä neuvoa aina kollegoilta.

− Töissä pitää olla hauskaakin, mutta yhdessäohjautuva malli tarkoittaa myös vaikeita juttuja. Kun mietimme asioita yhdessä, se on joskus raskas prosessi, Topi Jokinen sanoo.

Henkilöstö päättää itse palkoistaan

− Toimintamallin kehittäminen on hakemista. Meillä on palkkatyöryhmä, joka päättää palkkabudjetin. Palkoista puhuminen on vaikeaa, mutta hyviä päätöksiä on tullut. Nyt mietimme, miten saisimme prosessista kevyemmän, Jokinen ja Jussila kertovat.

Yhdessä päättäminen on yrittäjien mielestä lisännyt työpaikan vetovoimaa. Tätä todistaa myös yrityksestä tehty tutkimus.

− Tutkimustulos oli, että työn imu ja hyvinvointi ovat meillä poikkeuksellisen korkealla tasolla.
Kokeilujen ja onnistumisten myötä Vertian luoma yhdessäohjautuva toimintamalli kehittyy edelleen. Toimintaa on kehitetty viime vuosina vahvasti myös palvelujen osalta.

Vertia Oy lyhyesti

 • Tehtävänä parantaa rakentamisen laatua
 • Laadunvarmistus- ja kartoituspalvelut rakennusliikkeille, talotehtaille ja yksityisille rakentajille
 • Mitattuja rakennuksia yli 12 000
 • Asiakasarvioiden keskiarvo 4,72/5
 • Henkilöstön määrä 28
 • Erityistä organisaation itseohjautuva toimintamalli
 • Liikevaihto 2,5 M€ ja tulos 273 000 € (07/2020)
 • Financial Timesin 1000 Euroopan nopeiten kasvaneiden yritysten -listalla 2021
 • Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2021
 • Omistajina perustajat Topi Jokinen, Heikki Jussila ja Miska Jylhä sekä henkilöstö- ja advisoryosakkaat
 • Perustettu 2011, täytti 10 vuotta toukokuussa

Lähteet:

Palkitut Nuoret Yrittäjät tekevät vastuullista liiketoimintaa ja kehittävät uusia toimintatapoja | Yrittajat.fi

Nuoret yrittäjät johtavat hauskuudella ja yhteisillä päätöksillä – ”Olen kipuillut, minkälainen superjohtaja sitä pitäisi olla” | Yrittajat.fi

Lisätiedot:

Topi Jokinen, toimitusjohtaja, Vertia Oy, p. 040 835 1440, topi.jokinen@vertia.fi