Rekrytointi kulttuurissamme

Rekrytointi kulttuurissamme

Minkälainen kulttuuri Vertiassa on ja miten meille pääsee töihin? Aloitetaan vaikka siitä, että meille on aika vaikea päästä, mutta jatka silti tämän lukemista, sillä se ei johdu sinusta vaan meidän rekrytointipolusta, jossa on mukana monta henkilöä. Palkkauspäätöstä ei tee yksi tai kaksi ihmistä, vaan se on yhteinen päätös, johon jokaisella vertialaisella on mahdollisuus vaikuttaa.

Porukkamme toimii loistavasti yhteen. Jokainen työntekijä on omanlainen persoona, mutta meistä löytyy asioita, jotka yhdistävät meitä. Se ei välttämättä ole harrastus tai samat luonteenpiirteet, vaan se voi olla erilaisuus nähdä asioita tai halu tehdä huikean hyvää jälkeä työssänsä. Vertialaisia löytyy monesta ikäluokasta ja erilaiset elämänkokemukset tuovat väriä työyhteisöön. Elämänkokemusten myötä meillä on halu tehdä arjesta sujuvaa ja meiltä löytyy halua auttaa toisia tarvittaessa – ketään ei jätetä yksin.

Mitä ihmiset tuovat meille työyhteisöön tullessaan ja huomaamattaan? Meillä ei ole esimiehiä ja jokainen vastaa omasta työstään ja kehityksestään. Voi herätä kysymyksiä onko helppoa tulla rakennusalan yritykseen, jossa ei sanella ylhäältä miten asiat tehdään? Miten uskalletaan kyseenalaistaa asioita ja ottaa vastuuta omista päätöksistä? Toki päätöksentekoon meillä on oma toimintamalli ja olemme laatineet myös pelisäännöt yhdessä. Niillä pyritään helpottamaan ja sujuvoittamaan arkea. Pohdin myös, miten uusi ihminen muokkaa meitä? Onko kyseessä kenties vahva persoona, joka tuo oman twistin ja lisää kierroksia henkilöiden välille vai helpottaako hän kommunikointia olemalla ymmärtävä ja etsimällä ratkaisuja? Yksi ihminen voi muuttaa koko työyhteisön dynamiikkaa. Muuttaako meidän avoin työkulttuuri ihmistä? Uskon että näin käy jossain määrin. Kun sinuun luotetaan, uskallat olla enemmän.

Olen lukenut vinkkejä, joita erilaiset sivustot jakavat työhaastatteluun valmistautumiseen. Ne voivat antaa tukea ja vahvuutta tulevaan. Ajattelen kuitenkin, että olet itse itsesi paras tuntija. Kun olet sinut itsesi kanssa ja tiedät mitä haluat, olet vahvoilla myös työhaastattelussa. Työ on iso osa elämää ja mikäli työskentelet paikassa, jonne et tunne kuuluvasi se saattaa kuormittaa sinua myös vapaa-ajalla.

Pidän rekrytoinnista, koska siinä saa tavata uusia ihmisiä ja pääsee yhdessä miettimään, sopiiko kyseinen henkilö meille ja onko työtehtävä juuri se, mitä henkilö on etsimässä. Tärkeää on, onko työnkuvasta tullut mahdollisimman realistinen kuva hakijalle, samoin kuin toimintamallistamme, joka on monella tavalla poikkeava muihin rakennusalan yrityksiin nähden.

Rekrytointiprosessimme koostuu viidestä vaiheesta. Aluksi luemme kaikki hakemukset läpi ja soitamme potentiaalisille hakijoille. Puhelun perusteella kutsumme hakijan toimistolle työhaastatteluun. Seuraavaksi on työmaalle tutustuminen, jossa hakija näkee käytännössä mitä työ on. Viimeinen vaihe on ryhmähaastattelu, jossa ryhmä koostuu muista vertialaisista eli hakija näkee mahdollisia tulevia työkavereitaan ja vertialaiset tapaavat työnhakijan. Tapaamisen jälkeen ryhmä tekee palkkauspäätöksen. Hakijalla on mahdollisuus vetäytyä hausta missä vaiheessa vaan.

Kaikki hakijat ovat samalla viivalla ja olemme iloisia kaikista hakemuksista. Vaikka olemme valikoivia, meillä on sydän paikallaan ja olemme löytäneet huikean hyviä ihmisiä töihin. Elämässä kannattaa olla rohkea ja uskoa itseensä, silloin hyviä asioita tapahtuu.

Etsimme rakennusten kosteusmittaajaa, katso työpaikkailmoitus täältä >>!


Kiinnostuitko Vertiasta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus.

Hae töihin