Vastuullisuus on Vertian voimavara

Vastuullisuus on Vertian voimavara

8.1.20 Kuvasimme sinulle Vertian kulttuurista kertovan videon. Toki Vertian kulttuurista saisi vaikka elokuvan, mutta tiivistimme asioita reiluun minuuttiin ja tekstiin, jotta kiireisetkin Vertiasta kiinnostuneet ehtisivät katsoa kyseisen pätkän. Tässä ole hyvä, pähkinänkuoressa;

Vertian tehtävä on parantaa rakentamisen laatua. Työskentely Vertialla poikkeaa monista muista rakennusalan yrityksistä sillä, että toiminta on hyvin itseohjautuvaa. Perinteisiä esimiehiä ei ole lainkaan, vaan asioista keskustellaan ja päätetään aina yhdessä.

Vertia tekee laadunvarmistusmittauksia, tiiveysmittauksia, kosteusmittauksia, lämpökuvauksia, merkkiainekokeita ja kosteuskartoituksia. Toiminnan tavoitteena on, että jokainen Suomessa voisi asua terveessä kodissa.

– Omassa työssä tulee mietittyä paljon sitä, että jos tämä olisi vaikka oma asuntoni tai olisin rakentamassa itselleni, niin miten haluaisin asioita tutkittavan. Pyrin tekemään työni sen mukaan, että voin hyvillä mielin sanoa, että minä mittasin tämän ja tämä on nyt hyvä, kertoo kosteus- ja tiiveysmittaaja Sami Elasmaa.

Asioista päätetään yhdessä

Vertian toimintaa ohjaavia keskeisimpiä arvoja ovat muun muassa juuri itseohjautuvuus, luotettavuus ja rehellisyys sekä yhdessä tekeminen. Vertian organisaatiorakenne poikkeaa monista rakennusalan yrityksistä sillä, ettei erillisiä esimiehiä ole lainkaan.

– Päätämme esimerkiksi palkastamme yhdessä. Meillä on palkkataulukko ja palkkatyöryhmä. Palkkatyöryhmä tekee esityksen ja päätämme kaikki yhdessä, onko heidän esityksensä hyvä, kertoo kosteus- ja tiiveysmittausten lisäksi myös myyntityötä tekevä Yrjö Ahonen.

– Koska meillä ei ole esimiehiä, niin jokainen on vastuussa jokaiselle. Jos esimerkiksi huomaa kollegan tehneen virheen, niin siitä täytyy sanoa. Jokainen tekee virheitä ja meillä niitä saa tehdä. Ne täytyy vain huomata ja korjata, sanoo rekrytoinnin, organisoinnin, myynnin ja markkinoinnin parissa toimiva Miija Nurmela.

– Koska kaikki ovat erilaisia persoonia, niin saattaa helposti syntyä myös erilaisia toimintatapoja. Ne saattavat synnyttää konflikteja. Tavallisesti esimies vastaisi konfliktien purkamisesta, mutta me teemme sen itse yhdessä keskustellen, Nurmela jatkaa.

Asiakas ei jää yksin

Kaikessa työssään Vertian asiantuntijat pyrkivät siihen, että asiakkaalle jää sellainen tunne, että hänestä välitetään. Asiakas ei jää yksin, vaan asiantuntijat tekevät töitä hänen kanssaan ja häntä varten. Vertialla työntekijöitä kannustetaan jatkuvasti myös kouluttautumaan lisää niiden asioiden parissa, jotka heitä itseään kiinnostavat.

– Vahvuutemme on se, että kaikki mittaajamme ovat asiantuntevia. He tietävät mitä tekevät ja heillä on aikaa asiakkaalle. Yleensä meillä aloitetaan kosteusmittauksista ja tiiveysmittauksista. Sitten voi ottaa lämpökuvauksia, merkkiainekokeita, kartoitusta – mitä ikinä omakseen kokeekaan. Lisäksi on myös erilaisia toimistotehtäviä, joita voi alkaa tehdä, Miija sanoo.

– Täällä vaaditaan myös vastuullisuutta. Se on meidän voimavaramme, Sami kiteyttää.


Kiinnostuitko Vertiasta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus.

Hae töihin