Salaojien kuvaus

Salaojien kuvaus

Salaojien tehtävä on ohjata maapohjan pohjavesi ja imeytyvä vesi pois rakennuksen alta ja ympäriltä ja siten estää kosteuden nouseminen rakenteisiin. Salaojien kuvaaminen on helppo tapa saada selville niiden kunto.

Milloin salaojat kannattaa kuvata?

  • Jos havaitaan ongelmia, kuten kosteuden nousua perustuksiin, ulkoseiniin, kantaviin seiniin tai kellariin
  • Kun pihaa ollaan avaamassa tai ollaan avattu muista syistä, sillä tässä yhteydessä mahdollisia vikoja olisi helpompi korjata
  • Salaojien kuvaus on suositeltavaa vähintään 10 vuoden välein
  • Uudet tai uusitut salaojat olisi hyvä aina kuvata laadunvarmistustoimenpiteenä

Paras hetki salaojien kuvauksille on kevät ja syksy, jolloin salaojissa on vettä. Tällöin kuvatessa pystyy tarkistamaan myös kaatojen toimivuutta. Muinakin aikoina salaojat voidaan kuitenkin hyvin kuvata ja saadaan selville esim. mahdolliset tukokset, juurakon tunkeutumiset putkistoon tai mahdolliset sortumat. Uudiskohteissa salaojat kuvataan yleensä mahdollisimman pian asennuksen jälkeen, jotta voidaan vielä tarvittaessa tehdä korjauksia ennen kuin piha on kokonaan valmis.

Soi­ta tai täytä lomake ja so­vi­taan, milloin kuvaajamme pää­sevät pai­kal­le.

Ota yhteyttä Soita 0444018528

Miten salaojat kuvataan?

Kuvaus tehdään putki- tai viemärikameralla tarkastuskaivojen kautta. Kamerapää on kiinni siihen tarkoitetussa kaapelissa, joka syötetään putkistoon ja koko kuvaus tallennetaan videoksi. Kuvauksesta saa kuvallisen raportin ja myös videot sellaisinaan. Mahdolliset vikapaikat voidaan myös tarvittaessa paikantaa maan alta siihen tarkoitetulla laitteella, joka etsii kamerapään signaalin avulla maakerroksen läpi. Kuvauksen perusteella saat toimenpide-ehdotukset.

Salaojaputkessa vettä / kaato puutteellinen

Salaojaputkiin kasvaa herkästi juuria

 


Haluatko lisätietoa tai tarjouksen palvelusta?

Ota yhteyttä