Energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet vaikuttavat usein positiivisesti myös asumisviihtyvyyteen, eli kyse ei ole pelkästään sähkölaskun tai hiilijalanjäljen pienentämisestä.
Energia-avustusta haettaessa tulee todentaa rakennuksen ilmatiiviyden parantaminen, joka osoitetaan ennen ja jälkeen korjauksia tehtävillä tiiveysmittauksilla. Vertia on yksi Suomen suurimmista, ellei suurin, tiiveysmittausten tekijä, ja meillä on kokemusta uudiskohteista aina sata vuotta vanhoihin rakennuksiin, kertoo Jukka Aravirta, Vertia Oy.
Enemmän kuin energiatodistus
Kokemuksen myötä mittausprosessimme on hioutunut tarkaksi ja tehokkaaksi, ja pystymme oman suorituksemme lisäksi opastamaan työn tilaajaa mittaukseen valmistautumisessa, jotta mittauksesta saataisiin mahdollisimman suuri hyöty irti. Mittauksen yhteydessä kannattaa tehdä myös vuotokohtien paikannus voimakkaassa alipaineessa lämpökamera- tai merkkisavuavusteisesti. Näin saadaan tarkempaa tietoa asumisviihtyvyyteen, rakenteiden oikeanlaiseen toimintaan sekä rakennuksen energiatehokkuuteen liittyvistä ilmavuodoista, Jukka Aravirta sanoo.
Energiatodistukseen tarvittava mittaus kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kun ilmatiiveyteen vaikuttavat rakennusosat on asennettu ja muut tiivistykset tehtynä. Muuten mahdolliset vuotopaikat voivat olla levytysten takana piilossa tai korjaamiseen ei jää riittävästi aikaa. Jos esimerkiksi hankalien rakenteiden tiivistyksen onnistuminen halutaan todeta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, voidaan ennen virallista mittausta tehdä rakentamisen aikaisia laadunvarmistusmittauksia.
Laadunvarmistus ja kartoitusmittausraportit ovat arvokkaita dokumentteja myös asunnon myynti tilannetta ajatellen, Jukka Aravirta summaa.
Haluatko lisätietoa tai tarjouksen palvelusta?
Ota yhteyttä