Yritys, joka toimii rakennusalalla ilman esimiehiä osa 3. Kumppanipäivä, sahanteroituspäivät ja aamiaisinfot

Yritys, joka toimii rakennusalalla ilman esimiehiä osa 3. Kumppanipäivä, sahanteroituspäivät ja aamiaisinfot

Kumppanipäivillä tavataan koko porukalla

Järjestämme kerran vuodessa kumppanipäivät, johon kutsumme Vertian kaikki mittaajat koko Suomesta. Tapahtuman tarkoituksena on kouluttautua ja vaihtaa kuulumisia, istua iltaa ja viettää ”huonoa elämää” musisoinnin ja hyvän ruuan sekä juoman parissa. Kumppanipäivät ovat kaksipäiväinen tapahtuma.

Kumppanipäivillä meillä on ollut alan ja alan ulkopuolelta luennoitsijoita sekä kouluttajia. Viime vuonna vietimme kumppanipäivät Hämeenlinnan Suuressa Huvilassa, ja Jari Junkkari Intotalolta tuli kertomaan erilaisista ihmistyypeistä ympärillämme (DISC, luontainen toimintatyyli). Koulutusten aiheita ovat olleet myös erilaiset alan asiat, kuten betonin kuivumiseen liittyvät aiheet, sekä rakennusten tiiveys. Kysymme myös mistä ihmiset haluavat kuulla ja järjestämme päivän sen mukaan.

Sahanteroituspäivät

Sahanteroituspäiviä meillä on joka kolmas kuukausi. Myös siihen koulutustilaisuuteen kysytään henkilöstöltä aiheita ja toiveita. Meillä on ollut esim.  Betoniyhdistykseltä Johanna Tikkanen puhumassa betonista ja sen käyttäytymisestä eri olosuhteissa.

Toukokuussa pidimme etänä parituntisen sahanteroituksen. Teemana käymättömät keskustelut:

Mistä olisi tarpeellista tai muuten vain mukava keskustella, mutta keskustelut ovat vain jääneet käymättä koska emme tapaa etätyösuositusten vuoksi toimistolla? Toisin sanoen aiheena sai olla mitä tahansa. Aiheet olivat varmaan suurimmaksi osaksi työhön liittyvää, mutta oli myös aiheita ohi työn tai vain kahvipöytäkeskusteluja, joissa aihetta ei ennalta edes ollut.

Aamiaisinfot

Aamiaisinfot ovat meillä suhteellisen tuore juttu. Ehdimme pitämään yhden aamiaisinfon ennen etätyösuositusta ja korona-aikaa. Kun saamme taas tavata pidämme aamiaisinfot ja sahapäivät Kuutiossa, joka on lähellä toimistoa. Siellä on kätevä auditorio sekä kaikki luentojen ja open spacen pitämistä varten.

Open space -periaatteet

  1. Paikalla on oikeat ihmiset
  2. Mitä tapahtuu sen kuuluu tapahtua
  3. Kun se alkaa on oikea hetki
  4. Kun se on ohi se on ohi

Open spacessa jokainen saa laittaa aiheen josta haluaa keskustelua. Keskusteluun voi osallistua halukkaat.

Tässä oli lyhykäisyydessään kuinka jaamme ja saamme tietoa. Nämä tapaamiset ovat myös muuten tärkeitä sillä työskentelemme pääasiassa yksin. Tieto kulkee myös esim. Slackin eli pikaviestintäsovelluksen välityksellä, mutta varsinkin nyt korona-aikana olemme huomanneet että pienetkin, ohimennen käydyt keskustelut ovat tärkeitä. Se lisää yhteenkuuluvuutta ja puhuminen on muutenkin tärkeää. Asiat jotka voivat tuntua haastavilta, eivät ehkä olekaan niin isoja juttuja, kun asian jakaa toisen tai toisten kanssa. Jos onni on myötä, afterwork alkaa pyörimään elokuusta alkaen kerran kuussa. Mikäs sen mukavampaa kuin tavat loistavalla porukalla töiden jälkeen lasillisella.


Kiinnostuitko Vertiasta työpaikkana? Katso avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus.

Hae töihin